Thomas Berge heeft het er moeilijk mee dat hij vanwege The Arctic Challenge Tour acht dagen weg is van zijn zoon Jack. 

"Het is de eerste keer dat ik zo lang weg ben en daar zie ik ook wel tegenop", zegt de zanger, die in juni vader werd. "Ik ga hem enorm missen."

Berge vertrekt zaterdag met muziekproducent Edwin van Hoevelaak en reist in acht dagen met de auto dwars door Scandinavië naar de poolcirkel.

Vriendin Myrthe Mylius gaat hem tijdens de reis dagelijks op de hoogte houden over hoe het met Jack gaat. "We bellen elke dag. Maar dat doen we nu ook al omdat we elkaar missen", legt Berge uit.

Bucketlist

Hoewel hij zijn gezinnetje moet missen, heeft de 23-jarige enorm veel zin om mee te doen aan het uitstapje naar de poolcirkel. "Zo'n trip is wel een bucketlistdingetje", vindt hij.

"Je rijdt ontzettend grote afstanden en er zijn spelonderdelen." Ook heeft Berge met Van Hoevelaak, met wie hij momenteel aan zijn nieuwe plaat werkt, een weddenschap afgesloten. "Degene die het raceonderdeel ijskarten verliest, moet naakt in een ijsmeer duiken."

Nummer

De twee zijn ook van plan om tijdens de reis, die ook wordt gefilmd, nog een nummer te schrijven dat ook op het nieuwe album komt. "Ik neem mijn gitaar mee." Berge is niet bang dat Van Hoevelaken en hij te lang op elkaars lip zitten. "Dat doen we ook al in de studio en ik vind hem een hele aardige man, dus dat komt wel goed."

De reis, die in maart of april wordt uitgezonden op SBS6, is ondanks de lange afstanden voor Berge ook een goed moment om tot rust te komen.

"Het is voor mij echt ontspanning", legt hij uit. "De laatste maanden was ik heel druk in de studio en druk met mijn kleine zoon." Met zoon Jack gaat het erg goed. "Hij is nog steeds het mooiste dat me is overkomen. Het is ook een heel fijn kind, hij is heel relaxed."