Oud-voetballer Andy van der Meijde gaat koffie schenken voor een duurzaam koffiemerk. 

De 34-jarige oud-voetballer van onder andere Ajax, Internazionale en Everton gaat vanaf maandag als koffiebereider aan het werk voor het bedrijf.

"Het wordt tijd dat ik serieus aan mijn cv ga bouwen en me van een andere, meer duurzame kant te laten zien", zegt Van der Meijde, die vorig jaar de opleiding tot barista met succes heeft afgerond.

"Ik schonk al elke dag koffie in de kapsalon van mijn vrouw. Nu ga ik dat ook doen bij de mensen die de biologische koffiebonen kopen." De oud-voetballer wordt salesmanager bij het bedrijf.

De combinatie Van der Meijde en duurzaam consumeren ligt niet bepaald voor de hand. De geboren Arnhemmer staat immers vooral bekend om zijn losbandige levensstijl uit zijn voetbalperiode.

"Ik vind duurzaamheid een stuk belangrijker dan toen", stelt de zeventienvoudig Nederlands international. "Vergeleken met vroeger leef ik al een stuk gezonder. Ik heb ook kinderen en denk meer aan de toekomst," aldus Van der Meijde, die maandag zijn eerste koppen koffie gaat bereiden tijdens de Horecava 2014.