UTRECHT - De rechter-commissaris van de rechtbank in Utrecht vertrekt binnenkort naar Londen om ex-Spice Girl Mel C te ondervragen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht donderdag bekendgemaakt. Mel C is maandenlang door een Utrechtse stalker lastiggevallen.

Ze deed vorig jaar aangifte tegen de man. De 36-jarige fan zou de zangeres meerdere malen hebben bedreigd en de stuipen op het lijf hebben gejaagd. Hij stuurde vanuit een postkantoor in Utrecht brieven en foto's met teksten als: Ik kom je halen en We gaan samen naar de hemel. Bovendien zond hij haar videobanden met pornografie en postpakketten besmeurd met bloed en sperma toe.

De man heeft vorig jaar van 11 tot 17 oktober in hechtenis gezeten. Woensdag verscheen hij voor de rechtbank in Utrecht. Deze besloot dat de man in afwachting van het getuigenverhoor van Sporty Spice op vrije voeten mag blijven, mits hij de zangeres op geen enkele wijze lastig valt. Ook moet de man zich laten onderzoeken door een gedragsdeskundige.

De rechtszaak wordt na het bezoek van de rechter-commissaris in Engeland voortgezet. Wanneer dat bezoek plaatsvindt, is nog niet bekend.