Kraantje Pappie vindt zijn groupies niet echt verleidelijk meer. "In het begin waren ze dat best wel erg. Nu niet meer. Ik vind ze eng."

Dat zegt de rapper, die eigenlijk Alex van der Zouwen heet, vrijdag in Spits. "De reden dat het in het begin wel leuk was, was omdat het nieuw was."

Van der Zouwen, geloofde in eerste instantie niet dat de dames enkel interesse in hem hadden vanwege zijn bekendheid.

"Het probleem is vaak alleen dat je dat niet altijd door hebt, chicks zijn goede leugenaars", legt de rapper uit. "Nu ben ik wel voorzichtig. Je zou per ongeluk zo'n meid zwanger prikken."

De 27-jarige rapper, die bekend is van nummers als Waar Is Kraan? en Met Z'n Tweeën, is ook voorzichtig met drank als hij op het podium staat. "Het voelt misschien heel goed als je lam bent, maar geloof me: dat is het niet", legt hij uit.

Scheut gin

Toch houdt hij van een 'scheut gin' als hij optreedt. "Maar ik zal nooit, met twee uitzonderingen daargelaten, aangeschoten of dronken op het podium gaan staan."

Van der Zouwen leeft naar eigen zeggen met vlagen een ruig bestaan. "Er zijn momenten dat we het heel rock 'n roll houden. Lekker tegen de stroom ingaan, met onze eigen manier van praten en kleden", omschrijft de rapper.

"Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit met een bakkie thee bij mijn mams op de bank zit, netjes aan mijn school werk of een rondje met de honden wandel."