Thomas Acda is erg tevreden met hoe zijn leven er uitziet. "Ik ben op alle fronten, privé en wat werk betreft een gelukkig mens", zegt de zanger en acteur in het AD.

Acda trouwde in februari met Esmée Wekker en is vanaf maandag te zien in de nieuwe VARA-serie Jeuk.

De 46-jarige Acda hoefde in eerste instantie niet zo nodig te trouwen. Zijn huwelijk met jeugdliefde Joanneke Meester strandde in 2006.

"Esmée wilde het zo graag. De vorige keer was oefenen, een stiekem 'moetje' in Las Vegas, en ik had wel zin in een goed feest", legt de zanger uit.

Vakantie

Acda kreeg samen met Wekker de 3-jarige Lucy en eerder met Meester de 13-jarige Finn. "Gemiddeld drie keer per jaar ga ik samen met hem op vakantie. Meestal naar New York om lekker door Manhattan te banjeren en in ons hotel urenlang komedieseries op tv te kijken", omschrijft Acda. "Esmée vindt het prima dat vader en zoon tijd voor zichzelf nemen."

De zanger nam een jaar pauze van het duo Acda en de Munnik, dat hij samen met Paul de Munnik vormt. De mannen duiken in mei weer samen de studio in en willen in oktober een nieuwe plaat opnemen. Acda heeft al acht nummers klaar over onderwerpen die hem verbazen.

Zo werd hij geïnspireerd toen hij een man met een vreemde hoed over straat zag lopen. "Ik vroeg me af hoe mijn leven eruit had gezien als ik zo'n ding had durven dragen", zegt de zanger, die naar eigen zeggen erg ingetogen is. "Dat wil geenszins zeggen dat ik ontevreden ben met mezelf."