Gerard Ekdom kan zich dit jaar eindelijk richten op zijn gezin. "Ik was nooit thuis. Ik beloofde mijn gezin elk jaar: vanaf januari wordt het rustiger", zegt de 3FM-dj. "Dit jaar kan ik me eindelijk aan die belofte houden."

Ekdom stopte in december met het 3FM-programma Ekstra Weekend, dat hij ruim zeven jaar elke vrijdag presenteerde met Michiel Veenstra.

"Voor het eerst in zeven jaar en vier maanden heb ik mijn vrijdagavonden terug. Nu kan ik zeggen: zullen we ergens wat gaan eten?"

De dj vindt het wel jammer dat Veenstra en hij zijn gestopt. "Het is een dubbel gevoel, want we hebben het programma met heel veel plezier gemaakt. Maar het werd tijd om wat meer relaxed te doen." De heren stopten met de show op het hoogtepunt, zodat ze niet te lang door zouden gaan.

De 35-jarige Ekdom kijkt uit naar het aankomende jaar. "Ik heb heel veel zin in 2014. Ik ga me lekker concentreren op het maken van radio", zegt de dj, die van maandag tot en met donderdag te horen is in het middagprogramma Effe Ekdom. "Radio is het allerbelangrijkste wat er is."