Volgens Gerard Joling is Gordon de man met de snelste humor van Nederland. "Soms zit ik weer te gieren bij de herhaling van Effe geen cent te makken", zegt Joling dinsdag in De Telegraaf.

Voor Joling en Gordon was het een succesvol jaar, maar hun gezamelijke programma Effe geen cent te makken was hun grootste hit.

"John de Mol heeft wel eens tegen mij gezegd dat ik gewoon het beste publiek ben voor Gordon",  vervolgt Joling in de krant.

"En dat is natuurlijk ook zo. Ik lach om bijna alles wat hij zegt." Gordon brengt zijn kompaan meteen weer aan het lachen. "De chemie tussen ons? Ja, het is iets heel chemisch, maar dat is Gerard natuurlijk al helemaal."

Facelift

Maar ook Joling zegt regelmatig iets wat hij beter had kunnen laten, zoals over Albert Verlinde en Onno Hoes. "Verlinde riep dat ik een facelift zou hebben gehad. Nou, ik heb inderdaad vastgezeten in de lift, misschien bedoelde hij dat."

"Op de radio heb ik toen gezegd dat hij zich volgens mij beter met andere dingen bezig zou kunnen houden. Zoals zijn relatie met echtgenoot Onno Hoes. En ik floepte eruit dat Albert beter een soa-test kan doen, omdat Onno met al die jonge jongens aan de gang was. Die uitspraak is overal opgepakt."

Te dik

De Ticket to the Tropics-zanger zegt wanneer hij het hardst moet lachen om Gordon. "Ik vind hem het leukste als hij iets te dik is, zoals in de tijd van Over de vloer dat hij nergens in paste. Of het nou een paardrijlaars of een chemisch pak was omdat we iets moesten schoonmaken."

"De kop die hij dan trekt. Dan ben ik aan het krijsen van het lachen. Dat is toch de heerlijkste humor die er is. Gordon is een ongeleid projectiel, maar van wie in Nederland krijg je nou nog buikpijn van het lachen?"

Liefde

Beiden zijn in de liefde echter minder succesvol. "Het komt de humor ten goede", zegt Gordon. "Dat zei de productie ook. Ik zie het zo: mijn privé-ellende is dit jaar overschaduwd door succes."

Joling: "Wij zijn als type niet zo geschikt voor een relatie. Er zijn maar weinig mensen die kunnen omgaan met het feit dat wij steeds in de schijnwerpers staan. Dat moet je kunnen. Zoals prins Claus altijd achter koningin Beatrix moest lopen."