Alweer drama voor Isa Hoes, Jantje Smit koopt tweede huis, Estelle moet kilo’s aankomen, Linda de Mol streng tegen Gooisch meisje en Kamp Sylvie versus kamp Sabia. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Nog steeds suddert de affaire Onno Hoes en Albert Verlinde voort. Omdat er niets nieuws te melden viel over de 'toyboys’ van Onno, gooide Party het over een andere boeg. Ze halen Isa Hoes er bij, zus van Onno en dus schoonzus van Albert.

"Vrees voor derde familiedrama", kopt het blad. In 2010 pleegde echtgenoot Antonie Kamerling zelfmoord, recent overleed Isa’s vader. Als ze nu ook haar zwager Albert zou moeten missen, zou ze alweer afscheid van een familielid moeten nemen, legt Party het 'Familiedrama' uit.

In het artikel spreekt het blad nog wel de hoop uit op verzoening tussen Onno en Albert. Maar een paar pagina’s verderop laat een paragnost weten dat "Een scheiding onafwendbaar is". Het huwelijk Hoes-Verlinde sneuvelt in het nieuwe jaar. Afscheid nemen hoeft Isa niet helemaal, want volgens de waarzegger "Blijven de twee de beste vrienden".

Jan’s miljoenen

Zanger Jan Smit was ver voor zijn 18e verjaardag al miljonair. Wat doet de Volendammer met zijn zuurverdiende centjes, vraagt Weekend zich af. In elk geval niet over de balk smijten. Alleen toen Jan zijn rijbewijs haalde, trakteerde hij zichzelf op een dure nieuwe auto.

En natuurlijk liet hij voor heel veel geld een villa bouwen. Dat huis werd zo groot, dat er nauwelijks nog tuin overbleef op het perceel. Eerst woonde hij er met Yolanthe, nu met Liza en de kids. Weekend ontdekte dat Jan recent een tweede huis in Volendam heeft gekocht. "Gaat hij zijn prachtige villa binnnekort verlaten?" vraagt het blad zich af.

Maar nee, het huis is slechts een belegging. Voor 395 duizend euro tikte Jan een dijkhuis in Volendam op de kop. Het gerucht gaat dat hij het laat opknappen en dan gaat verhuren. De zanger wil vroeg met pensioen - rond zijn 40e wil hij rustig aan gaan doen. Zo’n beleggingspandje is dan een mooi appeltje voor de dorst.

Dwangvoeding Estelle

Als Estelle niet heel snel een paar kilo bij-eet, dan dreigt een ziekenhuisopname met dwangvoeding. Deze dreigende taal lezen we in Story. Het blad heeft een vriendin ondervraagd, die verklapte wat de huisarts zei. De blonde voetbalvrouw verwaarloost haar gezondheid, weegt amper 50 kilo en is broodmager.

"Komt ze op korte termijn niet minimaal vijf kilo aan, dan dreigt ze in het ziekenhuis te belanden waar ze kunstmatig gevoed zou worden om weer wat 'vet op de botten’ te krijgen". Estelle zelf wil niet vertellen hoe veel ze is afgevallen, maar op foto’s zien we inderdaad hoe mager ze is. Vorige maand kreeg ze griep en die hakte er flink in.

Estelle geeft toe dat haar arts haar heeft gewaarschuwd, maar volgens Story "bagatellisseert ze haar gezondheid". "Erg lief", zei Estelle tegen het blad, "Maar ik heb mezelf in de hand. Ik weet wat ik doe". Dat ze recent met haar geliefde Badr in een restaurant in Marokko is gefotografeerd, geeft aan dat ze inderdaad nog af en toe voedsel tot zich neemt. 

Kwartetten met Syl en Raf

Bang om je te vervelen tijdens de feestdagen? Dankzij Privé hoeft dat niet. De lezers kunnen zich de komende tijd vermaken met het "Kwartetspel over Sylvie, Rafael & alle anderen". Het grappige spel is bedacht door Beau van Erven Dorens, presentator van Show Vandaag.

En inderdaad: in het blad zitten kaartjes om uit te knippen. Telkens vier, met thema’s als : Team Sylvie, Team Sabia (met Rafael natuurlijk), Bijrollen (Khalid Boulahrouz, Guillaume Zarka) en de Locaties (de huizen in Hamburg, het hotel waar Rafael vreemdging met Nikki Plessen).

"Speel hét gezelschapsspel van 2013", juicht Privé lollig. Ze vinden het zelf een reuze grap. We zijn benieuwd of er echt lezers van het blad zijn die braaf de kaartjes uitknippen en gaan zitten kwartetten.

Meisje op het matje

Linda de Mol was bepaald not amused toen er geruchten verschenen over de ontrouw van haar Jeroen. De muzikant zou een kortstondige affaire hebben gehad met een veel jonger meisje. Deze Renée kennen we uit de tv-serie "Echte Gooische meisjes".

De roddelbladen doken op het nieuws en één blad citeerde deze Renée, die toegaf te hebben gerollebold met Jeroen. Dat bleek later een fout citaat te zijn, maar de schade was al toegebracht. Linda zelf schreef er over in het voorwoord van haar tijdschrift.

Deze week weet Privé te melden dat Renée op de koffie is gevraagd bij Linda thuis. "Daar hebben we een fijn gesprek gehad",  geeft het Gooische meisje toe, "Ik voelde me ook rot door de hele zaak die uit zijn verband getrokken was". Het klinkt ons vooral in de oren alsof Renée op het matje werd geroepen bij de grote presentatrice en een geducht standje heeft gekregen.