Jet Li ondergaat behandeling voor een overactieve schildklier. Dat liet de 50-jarige acteur weten in een Chinees televisieprogramma. 

De aandoening veroorzaakt veranderingen in de stofwisseling en hartritmestoornissen, maar is goed te behandelen met medicijnen.

Tot de symptomen behoren ook gewichtsschommelingen, waardoor de acteur er de laatste tijd wat gezetter uitziet dan voorheen. "Ik ben dik, ik heb de tijd niet er iets aan te doen", grapte Li.

Hij legde uit dat hij met zijn huidige medicatie niet te veel mag sporten en dus meer problemen heeft op gewicht te blijven.

De aandoening werd al in 2010 bij Li vastgesteld, waarna hij medicijnen kreeg en alles onder controle leek. Recentelijk stak de ziekte echter weer de kop op, heftiger dan ooit.

"Ik doe mijn best ermee te leven", zei Li bescheiden. "Ik ben niet een van die grote helden uit mijn films, ik ben een gewone man, net als iedereen." Wel gaf hij aan gewoon door te kunnen werken. "Ik heb wel pijn maar ik lijd niet. Ik ben gelukkig."

Vechtsporter

Li was in de jaren zeventig een gevierd vechtsporter en maakte in 1980 zijn overstap naar film. Hij speelde zich in de kijker met de Once Upon a Time in China-films, maar brak internationaal pas echt door met zijn schurkenrol in Lethal Weapon 4 uit 1998.

Daarna volgden rollen in Romeo Must Die en Kiss of the Dragon. Meer recentelijk was hij te zien in The Expendables en The Expendables 2.