Beau van Erven Dorens noemt zijn oude collega Albert Verlinde 'een kleine Berlusconi', naar de oud-premier van Italië die veroordeeld is voor corruptie.

"RTL Boulevard en de zender RTL hebben dit dogma van Verlinde geaccepteerd, maar dat maakt het er allemaal niet frisser op."

Dat zegt de SBS6-presentator dinsdag in zijn column in Nieuwe Revu. Van Erven Dorens heeft aan het begin van RTL Boulevard drie jaar met Verlinde samengewerkt.

"Het is met recht de roddelkoning van Nederland, eloquent, ter zake kundig en vaak grappig, maar ik ken niemand in de showbizzwereld die zo corrupt is", zegt hij.

"Hij gebruikt zijn eigen programma schaamteloos om musicals van zijn productiemaatschappij te promoten. Hij veegt de vloer aan met concurrenten, of dat nou musicalproducenten zijn, tv-zenders, tv-programma's of politici. Alles waar hij zakelijk of privé last van heeft, krijgt er van langs. De waarheid speelt hierbij geen enkele, maar dan ook geen enkele rol."

Grinder

Verlinde en zijn partner Onno Hoes, burgemeester van Maastricht, zijn de laatste weken in het nieuws vanwege de buitenechtelijke affaires van Hoes. Hij werd gefotografeerd terwijl hij een 24-jarige man zoende en gaf toe de dating-app Grindr te gebruiken.

"Hoes en Verlinde leven beide in een wereld waarin de waarheid ondergeschikt is aan het imago", gaat Van Erven Dorens verder. "Ze stellen zich voornaam op, prediken rechtschapenheid en een gevoel voor moraliteit, maar zodra de waarheid slecht uitkomt voor de grenzeloze ambitie of een persoonlijke vendetta, dan gaat die waarheid naadloos over in de leugen."

Van Erven Dorens haalde vier dagen geleden ook al uit naar zijn oud-collega. Hij had genoeg van de kritiek die Verlinde uit op SBS en Shownieuws. "Ik begrijp dat je wraak wilt nemen vanwege Onnogate, zo corrupt ben je altijd al geweest",  zei hij op Twitter.