Britney Spears mag dan een van de grootste popsterren ter wereld zijn, ze is ook sociaal onhandig, vaak nerveus en erg verlegen. 

Dat laat de zangeres weten in haar nieuwe E!-documentaire I Am Britney Jean

"Ik ben eigenlijk niet gemaakt voor dit vak omdat ik zo verlegen ben. Daar kan ik niet zo goed mee omgaan."

"Toen ik net begon, kon het me niet schelen wat mensen van me dachten, ik was gewoon blij met mijn werk."

De 32-jarige Spears vindt het moeilijk om voor zichzelf op te komen. "Daar heb ik problemen mee."

Ze zou willen dat ze haar mond meer open durfde te trekken. "Ik zeg niet dat je een bitch moet zijn, maar het is in de muziekindustrie handig om te zeggen wat je vindt.

Gemene dingen

De zangeres laat in de documentaire weten het lastig te vinden dat het tegenwoordig door sociale media makkelijker is om kritiek te lezen. "Er staan zo veel gemene dingen online." Wel probeert Spears zich daar niet te veel van aan te trekken. "Je kunt niet controleren wat mensen denken dus je moet je daar niet te druk om maken."

Op het podium heeft ze geen last van de onzekerheid. "Het is alsof mijn alter ego dan opstaat", zegt de zangeres.

Kaalgeschoren hoofd

In 2007 draaide de Princess of Pop door. De beelden van haar kaalgeschoren hoofd gingen de hele wereld over. Spears werd gek van de constante aandacht van de paparazzi.

"Op een gegeven moment kon ik mijn huis niet meer uit zonder dat er iets van twintig auto's achter me aanreden. Het was ontzettend moeilijk voor me. Ik voelde me vervreemd van de rest van de wereld."

De blondine raakte geïsoleerd, maar de roddeljournalisten lieten haar gelukkig wel iets meer met rust nadat ze zich twee jaar lang had opgesloten. "Ik ben eigenlijk niet geschikt voor dit werk, want ik ben heel erg verlegen. Ik kan echt niet goed met die aandacht omgaan." Maar tegelijkertijd weet Spears ook niet anders, omdat ze nu al zo lang actief is als zangeres.

De documentaire werd afgelopen weekend voor het eerst uitgezonden en is inmiddels ook te vinden op Youtube.

Bekijk de trailer van I Am Britney Jean: