Onno Hoes vertelde in februari al aan zijn man Albert Verlinde dat hij hem meerdere keren had bedrogen. 

"In februari heb ik mijn geheim aan hem onthuld. Dat was heftig, maar daar zijn we doorheen gekomen", zegt de burgemeester van Maastricht in NRC Handelsblad.

De buitenechtelijke avontuurtjes van de 52-jarige Hoes kwamen twee weken geleden aan het licht toen hij zoenend werd gespot met de 24-jarige Ruud Schepers. De 25-jarige Danny beweerde even later meerdere keren het bed met Hoes te hebben gedeeld, iets wat de burgemeester ontkende. Ook werd onthuld dat de Maastrichtse burgervader gebruik maakte van Grindr, een datingapp voor homo's.

De politicus besloot zijn slippertjes op te biechten toen hij eind vorig jaar met Verlinde op vakantie was in Zuid-Afrika. "Ik zag in ons hotel de ontwapenende vreugde van Albert. Ik merkte dat ik niet diezelfde authentieke liefde naar hem toe had", legt Hoes uit. Hoewel het heftig was, zijn ze er doorheen gekomen.

Grindr

De burgemeester zit naar eigen zeggen, sinds hij eerlijk is geweest tegen Verlinde, niet meer op Grindr. "Ik besefte dat ik dit als burgemeester niet moest doen. Het drong door dat het wel heel erg risicovol was."

Hoes is blij dat alles nu is uitgesproken met Verlinde en de gemeenteraad. Woensdag werd besloten dat hij mag blijven als burgemeester.

Mannen

De politicus maakt zich niet druk om andere mannen die naar buiten brengen dat hij met ze het bed heeft gedeeld. "Wat er uit het verleden nog naar boven komt zien we wel. Er kunnen zich misschien nog mannen melden, maar dat is dan zo."

Ook ziet Hoes de afgelopen periode als een goed onderwerp voor de komende carnaval als hij met Verlinde in Maastricht op een tribune toekijkt naar wat er voorbij komt. "Reken maar dat grote groepen toyboys ons een zoen komen geven."