Beau van Erven Dorens heeft genoeg van de kritieken die Albert Verlinde uit op SBS en Shownieuws. De presentator haalt via Twitter flink uit naar zijn oud-collega.

"SBS kan niet ineens in een kijkcijferwonder veranderen, lieve Albert", zegt Van Erven Dorens in een hele reeks berichten op Twitter.

"Net zoals jij niet in de ideale toyboy van 23 kunt veranderen."

De presentator refereert daarmee aan de foto’s die enkele weken geleden werden gemaakt van de partner van Verlinde, Onno Hoes, die zoende met een 24-jarige jongen.

"Ik begrijp dat je wraak wilt nemen vanwege Onnogate, zo corrupt ben je altijd al geweest, maar wij gunnen je werkelijk het beste", vervolgt de presentator.

Van Erven Dorens geeft toe dat SBS nog niet goed scoort. "What’s new? Je probeert steeds wanhopig een kabouter in de grond te stappen."

"Iedere dag sloven we ons uit, om met liefde en energie de programma’s te maken. De sfeer is goed maar we verlangen naar succes."

Tirade

De presentator sluit zijn tirade af door te zeggen nog altijd vriendschappelijke gevoelens voor Verlinde te koesteren. "Ondanks de ellende die je mij persoonlijk hebt aangedaan."

Van Erven Dorens en Verlinde kennen elkaar nog uit de begindagen van RTL Boulevard. Van Erven Dorens was vanaf 2001 de vaste presentator van het entertainmentprogramma. In 2005 nam hij afscheid bij Boulevard.

In 2012 is Van Erven Dorens begonnen als één van de vaste presentatoren van SBS Shownieuws.