De twee ex-assistentes van tv-kok Nigella Lawson zijn niet schuldig aan fraude. Dat heeft een jury in Londen vrijdag bepaald na een rechtszaak van drie weken. 

Het duo werd beschuldigd van het jarenlang misbruiken van de creditcards van Lawson. Ze zouden zonder toestemming zo'n 685 duizend pond hebben uitgegeven.

De 41-jarige Elisabetta en 35-jarige Francesca houden zelf vol dat ze toestemming hadden om hoge bedragen te spenderen aan dure kleding, accessoires en luxe hotelkamers. De twee waren niet aanwezig bij de uitspraak, maar volgens de advocaat van de oudste zus was zijn cliënte 'opgelucht'.

De rechtszaak tegen de zussen werd overschaduwd door onthullingen over het privéleven van Lawson, die in juli scheidde van zakenman Charles Saatchi. De twee gingen uit elkaar nadat foto's waren verschenen waarop te zien was hoe Saatchi Lawson naar de keel greep.

Tijdens de behandeling van de fraudezaak beweerden Lawsons ex-assistentes onder meer dat de 53-jarige tv-kok verslaafd is aan cocaïne. De grote sommen geld die ze uitgaven was zwijggeld. Lawson gaf toe wel eens cocaïne te hebben gebruikt, maar is naar eigen zeggen niet verslaafd.