Manager Scooter Braun bevestigt dat Justin Bieber een grapje maakte toen hij eerder deze week in een interview zei met pensioen te gaan.

Daarmee bevestigt Biebers manager wat ingewijden dinsdag al tegen de Amerikaanse entertainmentsite TMZ zeiden. Bieber wil wel een pauze inlassen.

Braun zegt dat de 19-jarige Bieber zijn microfoon ondanks een sabbatical niet definitief aan de wilgen hangt.

"Hij heeft sinds zijn twaalfde al geen vrije tijd meer gehad. Hij wil graag vrij en tijd doorbrengen met zijn familie", zegt de manager in het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

"Het is goed dat hij op zijn leeftijd tijd neemt voor zichzelf om te kijken wie hij wil zijn", legt Braun uit. Bieber kwam de afgelopen maanden geregeld negatief in het nieuws.

Graffiti

Zo bekladde hij tijdens zijn wereldtournee gebouwen in Australië en Brazilië met graffiti, deelde hij naar verluidt het bed met een Braziliaanse pornoster en zou hij uren in een bordeel in Rio de Janeiro hebben doorgebracht.

De manager zegt dat de incidenten tijdens Biebers tournee ook aan bod komen in de documentaire Believe, die met kerst verschijnt. "Ik denk dat hij de normale dingen doormaakt die tieners doormaken", zegt Braun. "Hij vecht tegen het idee dat hij normaal wil zijn en de verantwoordelijkheid die hoort bij wie hij is."

Tweede documentaire

Believe is de tweede documentaire rond de zanger. Never Say Never kwam uit in 2011. Volgens Braun is de nieuwe film erg anders dan zijn voorganger. "Never Say Never laat een kind zien die zijn dromen heeft waargemaakt. Deze film laat zien hoe Justin omgaat met tegenslagen."