Onno Hoes doet geen aangifte tegen Danny, de jongen die beweerde een affaire te hebben gehad met de burgemeester van Maastricht.

Dat laat de woordvoerder van de burgemeester donderdag weten aan RTL Boulevard.

De 25-jarige Danny vertelde aan weekblad Privé bijna twee jaar een affaire te hebben gehad met de man van Albert Verlinde.

Tijdens een vergadering met fractievoorzitters van de gemeente, afgelopen woensdag, zou Hoes hebben gezegd de beweringen van Danny lasterlijk te vinden. Toen een raadslid hem er op wees dat hij aangifte moest doen, zei Hoes dit te overwegen.

"Er is veel besproken gisteren en wellicht hebben mensen het niet goed begrepen", aldus de woordvoerder van Hoes. "In een eerder stadium is al besloten geen aangifte te doen en daar houden we het bij."

De burgemeester van de Limburgse hoofdstad werd enkele weken geleden gefotografeerd terwijl hij een man zoende in een hotel in de stad. De 24-jarige Ruud Schepers meende dat Verlinde van de affaire af wist.

Hoes bekende wel vaker contact te hebben gehad met mannen via Grindr, een app die homoseksuelen in staat stelt met elkaar in contact te komen.