LONDEN - De voormalige Britse prinses Diana heeft prins Charles na hun scheiding financieel uitgekleed. Dat zegt de oud-financieel adviseur van de Britse troonopvolger, Geoffrey Bignell, in de Britse krant Sunday Telegraph.

Bignell liet weten dat hij na de scheiding in juli 1996 alle investeringen van de prins heeft moeten verkopen om Diana tevreden te stellen. De man was tien jaar lang de financieel adviseur van Charles. "Ik ben gestopt, omdat Charles geen privé-gelden meer bezat. Prinses Diana heeft elke penny die hij bezat gekregen", aldus Bignell in de Britse zondagskrant.

Het is voor het eerst dat een ingewijde naar buiten komt met de financiële gevolgen van de scheiding van de kroonprins. Diana ontving van Charles een bedrag van 17,5 miljoen pond (ruim 26 miljoen euro). Daarnaast kreeg zij een vergoeding voor de huur van een kantoor. Ook mocht Diana het Kensington Palace, in het hartje van Londen blijven bewonen.

De geruchten gaan dat prins Charles voor de scheiding enkele miljoenen van zijn moeder moest lenen om aan de eisen van de prinses te voldoen. Hij zou nog steeds bezig zijn om koningin Elizabeth terug te betalen.

Prinses Diana kwam in augustus 1997, een jaar nadat de scheiding rond was, om het leven bij een verkeersongeluk in Parijs.