Nu Onno Hoes onder vuur ligt, staat Albert Verlinde plots ook in het middelpunt van de belangstelling. "Ik ben onder de indruk van de hoeveelheid steunbetuigingen die ik krijg."

Dat zegt de presentator tegen het AD.

Hoewel er eerder relaties kapot zijn gegaan doordat RTL Boulevard onthullend nieuws bracht, vindt Verlinde deze situatie anders.

"Er is één groot verschil: ik heb altijd contact met hen gehouden toen ze onderwerp van gesprek waren. Omdat ik ervan overtuigd ben dat hoe vervelend het ook is, zij er ook hun gevoelens bij hebben."

"Ik ben dan ook verbijsterd dat me nu vanuit de hoek van Evert Santegoeds, die dit maar blijft aanzwengelen, slechts één keer iets is gevraagd. Of ze mij mogen spreken voor het grote kerstinterview. Ik hoef niet uit te leggen wat mijn antwoord was."

Leedvermaak

Volgens de presentator is hij nu ineens het mikpunt van spot, iets wat hij niet kan begrijpen. "Onno heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en wat hij heeft gedaan is niet slim. Ik heb niks fout gedaan, maar er wordt nu wel een sfeer gecreëerd alsof dat wel zo is. Er blijft alleen leedvermaak over."

"We hebben na de foto waarop Onno zoende met Ruud Schepers meteen een verklaring uitgebracht waarin we openheid van zaken hebben gegeven. Steeds weer komt Evert met 'onthullingen' maar het is allemaal geen nieuws", zegt Verlinde.

"Die jongen waar hij nu weer mee op de proppen komt? Totale onzin. Ze sparen dingen op om elke dag weer met iets te komen. Het is nu op mijn persoon gericht. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind."