Onno Hoes heeft inderdaad gebruik gemaakt van Grindr, de app die homoseksuelen in staat stelt met elkaar in contact te komen. "Daar heb ik met veel mensen gesproken."

De burgemeester van Maastricht vertelt dat dinsdagavond in een interview met RTL Boulevard.

Hoes werd afgelopen week zoenend gefotografeerd met een 24-jarige jongen, in een hotel in de Limburgse hoofdstad.

Enkele dagen later verscheen er een foto die Hoes zelf op Grindr zou hebben gebruikt. Op de foto was de burgemeester te zien met ontbloot bovenlijf. Het hoofd van Hoes stond niet op de foto.

"Natuurlijk zet ik er geen foto van mijn hoofd op. En ik ga er ook geen foto van een hond of mijn huis op zetten, dan kom je met niemand in gesprek", aldus de burgemeester over de foto.

Hoes erkent dat het gebruik van de app niet verstandig is geweest. "Ik heb op die site gezeten, ik heb daar veel mensen gesproken, maar nu ik er op terugkijk denk ik: Onno, dat had je niet moeten doen."

Tweede affaire

Dinsdag deed een andere man in Privé zijn verhaal over een affaire met Hoes. De 25-jarige Danny zou twee jaar lang iets hebben gehad met de burgemeester. De twee zouden in die tijd ook het bed met elkaar hebben gedeeld.

Het verhaal in Privé is volgens Hoes nergens op gebaseerd. "Ik ken die jongen, we hebben wel eens een glas wijn of een kop koffie gedronken hier thuis, maar dat wij het bed hebben gedeeld is niets van waar."

De gemeenteraad van Maastricht komt woensdag bijeen over de affaires rondom de burgemeester. Eerder werd al gezegd door verschillende raadsleden dat Hoes zou moeten aftreden als er nog meer naar buiten kwam.

Objectief

Verlinde was dinsdag niet aanwezig tijdens de uitzending van RTL Boulevard. "Albert wilde dat er hier iemand zit die objectief kan reageren op de gebeurtenissen", aldus Froukje de Both, die de plaats van de showbizz-deskundige dinsdag innam.

"Alle verhalen zijn nieuw voor mij, van alles wat er onlangs naar buiten is gekomen wist ik niks af, aldus Verlinde in een reactie.

De twee gaan wel verder met hun relatie. "We hebben op de resetknop gedrukt en gaan gewoon door."