De piloot met wie Sylvie Meis een verhouding had tijdens haar huwelijk met Rafael van der Vaart wil mailverkeer en ondeugende sms’jes verkopen, meldt weekblad Privé.

"Het was bij verschillende collega’s al lang geen geheim meer dat hij diep in de financiële problemen zat en zit", vertelt een collega aan het blad.

"Aan boord werden er zelfs geregeld grapjes over gemaakt. Vooral wanneer we hem weer in de weer zagen met een vrouwelijke passagier."

De piloot is al eens persoonlijk failliet verklaard en heeft de Fiscale Inlichtingen en Opsporings Dienst (FIOD) achter zich aan zitten, weet de collega ook. De dienst zou hem willen spreken over zijn bemoeienis met een inmiddels failliet investeringsfonds.

Meis is nog steeds erg blij dat ze destijds heeft besloten open te zijn over haar affaire, zodat ze niet langer chantabel is, laat ze het blad weten. Mocht de piloot in de toekomst mails of andere vertrouwelijke informatie naar buiten brengen, dan geeft ze haar advocaten opdracht alsnog aangifte tegen hem te doen.