Albert Verlinde noemt het vervelend dat zijn relatieperikelen zo veel media-aandacht krijgen. 

Vooral de berichtgeving van Show Laat, de concurrent van RTL Boulevard, is Verlinde een doorn in het oog. "Daar ben ik heel boos over", vertelde de showbizzdeskundige dinsdag in de ochtendshow van Q-Music.

"Dag in, dag uit in De Telegraaf vind ik prima. Als ze denken dat de lezers daarop zitten te wachten", vertelde Verlinde. De man van de showbizzdeskundige, de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes, werd vorige week zoenend met een andere man gespot.

SBS wist de 24-jarige Ruud Schepers te strikken voor een interview. De Telegraaf publiceerde deze week een foto van een half blote Onno.

Nieuwe affaire

Ook de Privé doet een boekje open over een andere affaire van de burgemeester. De 25-jarige Danny vertelt aan het blad vanaf 2011 twee jaar lang iets gehad te hebben met Hoes.

"Al bij de eerste keer dat ik bij hem thuis op bezoek was, belandden we na verloop van tijd in de slaapkamer, waar we seks met elkaar hadden.”

Hoes zou Danny enkel op doordeweekse dagen hebben gezien. "De weekenden waren voor Albert. We zijn echt los gegaan in dat jaar!"

Weekeindje Knokke

Verlinde vertelt aan Q-Music de aandacht in Show Laat teveel van het goede te vinden. "Je zit er toch elke dag in als Evert Santegoeds daar staat te vertellen, en komt ons weekeindje Knokke voorbij. Dat wordt weer gebracht als: kijk ze zitten, je ziet dat er spanningen zijn", legde Verlinde zijn ergernissen uit.

De showbizzdeskundige had naar eigen zeggen een fantastisch weekeinde met zijn echtgenoot in België. "We wilden er even uit, even de tijd hebben om veel met elkaar te praten. Het was leuk, gezellig en we hebben lekker gegeten."

Tijdens het weekeindje weg kwamen Verlinde en Hoes nogmaals tot de conclusie samen verder te willen. "Maar het lijkt alsof Evert Santegoeds niet wil dat het goed komt tussen ons. Daar word ik zo verschrikkelijk moe van."

Volgens Verlinde wordt niet alleen hij moe van de vele aandacht voor het avontuurtje van Hoes. "Als ik in Boulevard dag in, dag uit hetzelfde onderwerp zou behandelen zou mijn hoofdredacteur of zenderbaas echt ingrijpen. Je moet, los wat je van mij vindt, wel weten wat je kijker op een gegeven moment nog interessant vindt."

'Klaar mee'

Verlinde wil de hele kwestie achter zich laten.

"Ik ben er klaar mee. Ik hoop dat het duidelijk is. Wij zijn samen een stel. We hebben heel veel meegemaakt en een verklaring gegeven over wat er de afgelopen maanden gebeurd is in onze relatie. Daar hebben we het steeds bij gehouden en dat is het dan ook."

Woensdag komt de gemeenteraad van Maastricht bij een om nogmaals over de kwestie te spreken, zo meldt regionale omroep L1 dinsdag.

Hoes beloofde vorige week al dat er geen details meer zouden bijkomen over de affaire en dat de zaak was afgehandeld, maar toch zien de fractievoorzitters van de hoofdstad van Limburg reden om de kwestie weer te bespreken.

Redden

Nadat de eerste foto's van Hoes met zijn 24-jarige vlam opdoken, verklaarde Verlinde in Boulevard zijn huwelijk te willen redden.

Op het interview van de man, die onder meer beweerde dat het huwelijk van Verlinde en Hoes enkel schijn is, hebben de showbizzdeskundige en burgemeester nooit gereageerd.