Jelka van Houten en haar echtgenoot verwachten hun tweede kind. De 35-jarige actrice is 3,5 maand zwanger. "Ik ben weer aan het broeden", laat ze maandag weten.

De baby van Van Houten en haar echtgenoot Koppe Koppeschaar moet in juni of juli ter wereld komen. "Dat is wel lekker, juist in de zomer. Dan is het ook niet zo koud voor zo'n baby'tje."

Van Houten maakt het goed, maar merkt dat een tweede zwangerschap toch anders is dan de eerste.

"Nu heb ik al een kindje. Die springt dan op je buik en moet dan even voorzichtig doen. Dat is even wennen. Eerst kon ik alleen maar op de bank liggen en een beetje misselijk zijn, dat is nu wel anders."

Ze is dan ook nog niet bezig met het aanschaffen van meubels en een garderobe voor haar tweede spruit. "Ik heb nog heel veel spullen van m'n zoontje. Dat kan gewoon door of wordt in een nieuw kleurtje geverfd." Walt, het zoontje van Van Houten en Koppeschaar, is inmiddels vier jaar oud.

Of Van Houten voor de bevalling laat weten of het een zoon of dochter is, weet ze nog niet. "Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. Ik kan me wel herinneren dat mijn schoonvader bij de vorige altijd zei: ik wil het niet weten. Dus misschien moet ik het maar niet zeggen."