Fotografen moeten voortaan afstand houden van Harry Styles. De One Direction-zanger heeft een rechtszaak gewonnen tegen de paparazzi.

Dat schrijft The Guardian maandag. Styles wordt geregeld gevolgd door fotografen. Zo werd hij zondag nog vastgelegd bij een hotel waar zijn vermeende nieuwe liefde Kendall Jenner zou verblijven.

Styles zag zijn gang naar de rechter als "laatste redmiddel", legt zijn advocaat uit.

De 19-jarige zanger zou de paparazzi meerdere malen tevergeefs hebben verzocht hem met rust te laten. De fotografen mogen Styles voortaan niet meer volgen en niet meer bij zijn huis rondhangen.

Fans mogen de populaire boybandzanger wel blijven benaderen. "Meneer Styles wil niet voorkomen dat fans op hem afkomen en foto's maken", benadrukte de advocaat van het tieneridool. "Dat doet hij nog steeds met alle liefde, zoals hij altijd heeft gedaan."

Handelen

Volgens de advocaat slaat de uitspraak alleen op "een bepaalde manier van handelen van sommige fotografen". Zij worden niet bij naam genoemd in de rechtbankdocumenten.

Styles is erg geliefd bij de paparazzi vanwege zijn liefdesleven. Zo scharrelde de zanger met een vijftien jaar oudere presentatrice en had hij een korte relatie met Taylor Swift. Sinds vorige maand doen geruchten de ronde dat Styles is gevallen voor Jenner, het halfzusje van Kim Kardashian.