Chad Hurley, een van de bedenkers van Youtube, is naar de rechter gestapt vanwege het voorval van de gelekte video van het huwelijksaanzoek van Kanye West. 

Hurley lekte een video van het aanzoek en werd vervolgens aangeklaagd door West en Kardashian. Hurley vindt de aanklacht onterecht en eist dat het koppel zijn juridische kosten betaalt.

Hurley had volgens de rapper en de realityster van tevoren een geheimhoudingsdocument getekend om te beloven dat hij het aanzoek niet zou filmen. De man deed dit echter wel en plaatste een kort filmpje op zijn nieuwe website, waar mensen video's kunnen delen.

Het koppel stapte vervolgens naar de rechter en eiste een schadevergoeding omdat zij de exclusieve rechten van het aanzoek al hadden verkocht.

Hurley zegt dat hij na het aanzoek is benaderd, maar dat hij enkel een formulier heeft ondertekend waarin staat dat zijn gefilmde beelden gebruikt mogen worden, meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ

Ondertekenen

De man ondertekende het document echter zonder hem door te lezen. Hurley zegt dat hij niet verantwoordelijk kan worden gehouden omdat hij werd misleid om het papier te ondertekenen en dat hij zijn rechten van zijn eigen video heeft afgestaan zonder ooit iets te ontvangen.

De 36-jarige West ging in oktober, in het bijzijn van vrienden en familie, op zijn knieën voor de 33-jarige Kardashian.

Het aanzoek vond plaats in een honkbalstadion in San Francisco en werd gefilmd voor Keeping Up with the Kardashians, de realityshow van de familie Kardashian. West en Kardashian, die samen dochter North hebben, hebben sinds vorig jaar april een relatie.