Onno Hoes en de man met wie hij vorige week zoende zijn veel meer dan vrienden. Dat beweert de 24-jarige Ruud Schepers, die samen met de burgemeester van Maastricht gefotografeerd werd. 

De eerste ontmoeting tussen Onno Hoes en de man waarmee hij zoenend werd gespot vond al een jaar geleden plaats. De 28 jaar jongere Schepers vertelt dat in een interview met Show Vandaag.

De man van Albert Verlinde werd vorige week zoenend gefotografeerd in een hotel, maar liet al snel weten dat het om iets vriendschappelijks ging.

"Het is een heel goede vriend van me, met wie ik vaker uitga", reageerde hij destijds. "Ja, ik heb hem een kusje gegeven, maar dat zegt verder niets."

Schepers vindt dat de verklaring van de burgemeester en Verlinde deed voorkomen dat het leek "alsof het een vluggertje was in een hotel".

"Ik wil in ieder geval dat de waarheid verteld gaat worden", zei hij. "Iedereen spreekt erover en ik ben de enige die mijn mond houdt."

Bekijk het interview:

Jaar

Schepers vertelt in het interview hoe hij in contact kwam met Hoes.

"Ik sta in de kroeg en Onno Hoes en Albert Verlinde kwamen binnen. Ik stond daar met een vriendin en op een gegeven moment kwam ik in contact met meneer Hoes. Daar bleef het eigenlijk bij, maar natuurlijk ga je op een gegeven moment een beetje aftasten."

Volgens Schepers duurde het niet lang voor Hoes meer toenadering zocht.

Gezoend

Schepers benadrukt in het interview nooit het bed te hebben gedeeld met de 52-jarige Hoes. "Dat wilde ik niet, daar lag mijn grens", vertelde hij.

Schepers en Hoes zouden wel vaker gezoend hebben. Verlinde zou hier niets vanaf hebben geweten. "Naar mijn weten wist Albert tot vorige week niet eens van mijn bestaan."

'Voor het plaatje'

Volgens Schepers was het huwelijk tussen Hoes en Verlinde dan ook alleen voor het plaatje. Volgens Schepers grapte Hoes over zijn trouwring, waar voor elk jaar huwelijk een extra diamant in wordt gezet.

"Hij heeft gezegd: vol gaat die ring niet meer worden. En hij heeft gegrapt over dat hij de ring van Albert net zo goed aan mij kan geven." Verlinde liet eerder nog weten zijn huwelijk met Hoes te willen redden.

Schepers vertelt verder dat hij de eerste versie van de verklaring van Hoes en Verlinde heeft gezien en goed heeft gekeurd. Daarin stond onder meer het verzoek aan de media om Schepers met rust te laten. Daarna zou die passage zijn geschrapt. "Waarschijnlijk heeft een voorlichter dat gedaan", aldus Schepers.

Grindr

In het interview vertelt Schepers ook dat Hoes op Grindr zit: een applicatie op je mobiele telefoon die met name door homo's wordt gebruikt om met elkaar af te spreken.