Oprah Winfrey heeft er geen spijt van dat ze in het verleden heeft besloten geen kinderen te krijgen. "Als ik kinderen had gehad, hadden ze me gehaat."

Dat zegt de talkshowhost in het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Hun leven zou een grote Oprah-show worden waarin alles draait om mij", legt Winfrey uit. "Zij zouden lijden onder mijn succes."

Winfrey, die al sinds de jaren tachtig een relatie heeft met Stedman Graham, droomde ook nooit van een gezin. Haar beste vriendin Gayle verzon op jonge leeftijd wel al namen voor haar kinderen. "Terwijl zij daarover droomde, bedacht ik hoe ik de volgende Martin Luther King kon worden."

Rolmodel

Hoewel de 59-jarige talkshowhost dus geen kinderen heeft, probeert ze wel een rolmodel te zijn voor de meiden op haar meisjesschool vlak bij Johannesburg.

Een van de lessen die ze de dames probeert bij te brengen is hoe je met succes en rijkdom moet omgaan. "Als je de meest succesvolle persoon in je familie of in je straat bent, ziet iedereen jou als een bankautomaat."

Grenzen

Winfrey wil dat de meiden leren hun grenzen aan te geven. "Op een gegeven moment vroegen mensen mij minimaal 5.000 dollar en ik voelde me verplicht om ja te zeggen omdat ik niet kon liegen. Mijn salaris komt in het nieuws", legt ze uit.

Toch vindt Winfrey het wel fijn om mensen te helpen. "Ik heb meer auto's en huizen gekocht dan ik kan onthouden."