Amanda Bynes moet voortaan zonder haar trouwe viervoeter door het leven. 

Dwergkees Sherbert heeft een nieuw onderkomen gevonden, vertellen ingewijden aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Sherbert en Bynes werden gescheiden toen de actrice afgelopen zomer gedwongen werd opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis.

Het huisdier werd door de ouders van de actrice verzorgd, maar bleek niet overweg te kunnen met de andere honden van het huishouden. Daarom moest Sherbert verhuizen.

Bynes, die volgens geruchten schizofreen is, was erg gehecht aan de dwergkees. Tijdens haar verblijf in een afkickkliniek smeekte de 27-jarige actrice het beestje te mogen zien. In augustus werden Sherbert en Bynes kort herenigd.

Psychiatrische inrichting

De actrice woont sinds vorige week weer bij haar ouders in Los Angeles. De actrice heeft haar behandeling in een kliniek afgerond en staat voorlopig onder curatele van haar moeder.

Bynes belandde op de psychiatrische afdeling nadat ze een brandje had gesticht op de oprit van een wildvreemde. Het was het zoveelste bizarre voorval waarbij de actrice betrokken was. Het brandje kostte Sherbert bijna het leven. De Amerikaanse goot per ongeluk benzine over haar keffertje, waarna ze naar een slijterij snelde om het beestje te wassen.