LOS ANGELES - De Amerikaanse zangeres Courtney Love heeft zich vrijdag bij de politie in Los Angeles gemeld. Ze betaalde de borgsom van 150.000 dollar en vertrok meteen na het maken van vingerafdrukken en foto's.

Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie van de Amerikaanse staat California vrijdag bekendgemaakt. Twee weken geleden werd een arrestatiebevel tegen de weduwe van Nirvana-zanger Kurt Cobain uitgevaardigd, omdat ze niet bij de rechtbank was komen opdagen.

Love moet voor de rechter verschijnen wegens drugsbezit en het aanvallen van de vriendin van haar vroegere manager. Inmiddels lopen er vijf rechtszaken tegen de 40-jarige rockdiva.

Volgens haar advocaat kon Love twee weken geleden niet naar de rechtbank komen, omdat ze voor een "dringende gynaecologische behandeling" in het ziekenhuis moest zijn. De rechter gelastte daarom dat de 40-jarige zangeres zich meteen na ontslag uit het ziekenhuis bij de rechtbank moest melden.

De lichamelijke problemen van Love hebben volgens haar advocaat niets te maken met haar drugsverslaving. Donderdag moet Love voorkomen in een andere zaak. Ook hier wordt haar drugsbezit ten laste gelegd.