Melanie B gaat Kerstmis vieren met de Rwandese president Paul Kagame. De kinderen van de omstreden president, die wordt verdacht van oorlogsmisdaden, zijn bevriend met de zangeres.

"Zijn zoon en dochter wonen in New York en zijn fantastische mensen. Zij hebben ons uitgenodigd", zegt Melanie B in de Britse boulevardkrant Daily Mirror.

"Ik vroeg aan mijn kinderen of ze naar Afrika wilden gaan om leeuwen, tijgers en beren te zien of dat ze liever de hele dag tv wilden kijken. Toen was de keuze snel gemaakt", legt de Spice Girls-zangeres uit.

Melanie B slaapt samen met haar gezin in Kagames familiepaleis in Rwanda.

Eigen huis

De 38-jarige zangeres wil wel eerst kerst vieren in haar eigen huis in Los Angeles. "Met cadeautjes en een uitgebreid diner en daarna brengen we tijd door met de president."

Kagame, die sinds 2000 president is, wordt er in de Verenigde Staten van beschuldigd in 1994 opdracht te hebben gegeven een vliegtuig met daarin de toenmalige Rwandese president neer te halen.

Genocide

Door de crash van het vliegtuig ontbrandde er een genocide waarbij tussen de vijfhonderdduizend en een miljoen mensen om het leven kwamen. Het rebellenleger van Kagame wierp de regering uiteindelijk omver.