William Spaaij kijkt door zijn rol in de musical De kleine blonde dood anders aan tegen het fenomeen vaderschap en de relatie met zijn eigen vader. Ook denkt hij na over wat hij ooit voor een vader zal zijn.

"Ik ben nu op een leeftijd dat ik merk dat er iets verandert in mijn eigen relatie met mijn vader, overigens een zeer lieve en zachtaardige persoonlijkheid", zegt de 30-jarige Spaaij tegen het Leidsch Dagblad.

"Onze gesprekken zitten nu op een heel ander level dan een jaar of tien terug."

Ook ziet hij zich in de nabije toekomst zelf vader worden. Spaaij is inmiddels vier jaar samen met collega Noortje Herlaar. "Je weet nooit of het je gegund is, maar ik denk dat wij samen een ontzettend leuk kind op de wereld kunnen zetten.

"Ik zou het in de komende twee, drie jaar een heel logische volgende stap in ons leven vinden. Er zit zeker een papa in mij, besef ik steeds meer. De enige reden waarom ik nog zou twijfelen, is de wereld zelf. Ik ben een positieveling, maar wat maken we er een teringzooi van."

Maatjes

Spaaij noemt Herlaar de allerleukste vrouw op aarde. "Wij vertellen elkaar alles, voelen alles. Noor en ik zijn één. Maatjes. We zijn nu twee jaar verloofd, wat sommige mensen doet denken dat er helemaal geen bruiloft meer komt. Maar ik denk dat we over tien jaar zeker getrouwd zullen zijn. Het is een pure tijd- en planningskwestie. Wij zijn perfectionisten. Dit zijn dingen die eerst helemaal moeten indalen."