Gordon heeft flink uitgehaald naar Connie Breukhoven in een telefoongesprek. De zanger heeft Breukhoven "een vuil, vies, goor, verwend secreet" genoemd.

Het gesprek is uitgelekt naar Weekend.

"Waarom dit gezeik, dat hoeft er niet te zijn", roept de zanger boos tegen Breukhoven.

Maandag liet Gordon in RTL Boulevard weten dat hij 'heel verdrietig' was dat Connie Breukhoven en Patty Brard niet meedoen aan het benefietgala voor het Ouderenfonds, dat woensdag wordt uitgezonden op RTL 4. De twee zouden samen met Patricia Paay, Gerard Joling en Gordon het lied Tomorrow zingen.

Gordon hekelt de "tyfushouding" van Breukhoven: "Dat je niemand nodig hebt. En dan laat je degene die je altijd de hand boven het hoofd heeft gehouden, in de stront zakken."

 "Ik heb er enorm naar uitgekeken", aldus Gordon. "Ik vind het onvoorstelbaar dat het belang van Connie Breukhoven en Patty Brard voorop wordt gesteld en de arme Patricia de dupe zou worden. Daar pas ik voor."

Volgens hem hadden de twee onderling besloten dat er een ander nummer gezongen zou worden, een medley van Can't Take My Eyes Off You en Upside Down.

Telefoongesprek

In het door Breukhoven opgenomen telefoongesprek dat op de website van Weekend te horen is, zegt zij dat er geen sprake is van onenigheid tussen haar en de anderen. "We hebben het doorgenomen en het maakt hen niet uit wat we doen."

Beluister het telefoongesprek:

Gordon antwoordt dat het ineens veranderd is, zonder hem erbij te betrekken. "We doen het toch niet voor ons, we doen het voor die oude mensen."

"Dat het hele concert de moeite heeft gedaan om dat nummer te leren en dat we het nu ineens niet meer doen, dat kan toch niet", aldus Gordon.

Breukhoven reageert aanvankelijk verbaasd op de tirade van Gordon: "Dit is vast een grapje." Ze zegt dat ze graag aan het benefietgala mee wilde doen en niet begrijpt waarom hij zich zo druk maakt.

Gordon: "Als we met z'n allen Tomorrow zingen, is er niets aan de hand." Connie: "Ja maar we gaan niet met z'n allen Tomorrow zingen. Jullie gaan het dan met z'n drieën doen."

Gordon reageerde dinsdagmiddag op Twitter: "Oh god Connie Breukhoven heeft ons verhitte telefoongesprek online laten zetten bij mijn hartsvriend Marc van der Linden wat een triestheid."