De ex van de acteur die Goldberg the Goalie speelde in de film The Mighty Ducks eist een contact- en straatverbod.

Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ zondag.

Acteur Shaun Weiss zou haar hebben geslagen, met de dood hebben bedreigd en was daarna van plan over haar heen te urineren.

Sonja Dimitrievska heeft een verzoek ingediend bij de rechtbank in Los Angeles om de tienerster uit de jaren negentig uit haar buurt te houden.

Ze had twee jaar een relatie met Weiss tot de maat vol was. In april trof ze haar vriend dronken aan. Hij dreigde haar te vermoorden en haar ogen uit te steken. Dimitrievska beweert dat ze daarop het huis verliet om hem te laten afkoelen, maar toen ze terugkeerde lag hij in bed met een kapmes in zijn handen en sloeg hij haar opnieuw.

Uit de rechtbankdocumenten blijkt dat Dimitrievska daarop is gevlucht naar de badkamer, maar dat Weiss de deur wist te forceren. In de badkamer probeerde hij over haar heen te plassen, waarbij hij zou hebben geroepen: "Dit is wat je waard bent".

Het verhaal krijgt daarna een wending, want Weiss zou daarop zelf de politie hebben gebeld. Toen de agenten arriveerden, werd Dimitrievska gearresteerd.

De rechtbank heeft een hoorzitting gepland op 17 december om de zaak te behandelen. Een eerdere poging van Dimitrievska om haar ex een contactverbod op te leggen, strandde bij de rechter.