AMSTERDAM - Het beruchte concert dat The Rolling Stones in het Kurhaus gaven wordt op 8 augustus herdacht. Dit maakte het Kurhaus donderdag bekend. Het is dan precies 40 jaar geleden dat de Stones het kortste concert uit hun carrière gaven. Op die dag is er van 13.00 uur tot 17.00 uur speciaal een herdenkingsprogramma, waarvan een live radio-uitzending van het programma 'Het Stenen Tijdperk' deel uitmaakt.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Na viereneenhalf nummer gespeeld te hebben, begon het publiek rumoerig te worden en moesten de Stones het podium verlaten. Daarna vlogen er microfoons, stoelen en flessen door de lucht en werd de zaal gewoon afgebroken. Jantien de Jonge, woordvoerder van het Scheveningse hotel, zegt dat ze vooral 'het gevoel van toen willen terughalen, zonder de rellen natuurlijk.'

Ton van Draanen is verantwoordelijk voor de live radio-uitzending: "We wilden André van Duin uitnodigen. Hij stond namelijk in het voorprogramma. Maar hij is na zijn act weggegaan en heeft dus niks van de rellen meegekregen. Hij komt dus niet. Ook Jos Brink, die het optreden presenteerde, komt niet omdat hij in Amerika zit. Henk van der Meyden komt wel. Hij beweert dat het waarschijnlijk door zijn filmploeg komt, dat het publiek baldadig werd.

We roepen ook mensen die 40 jaar geleden bij het concert aanwezig waren op om zich bij ons te melden. Dat kan via de zoeksite Ilse. Het wordt een bijzondere uitzending, over het kortste Stones-concert ooit."