Bas van Toor, oftewel clown Bassie, ondergaat een knie-operatie. In de eerste week van januari gaat de artiest (78) onder het mes voor een nieuwe rechterknie. 

"Als je twintig jaar als acrobaat hebt gewerkt, dan slijt er wel eens wat. Ik heb al een nieuwe linkerknie en een nieuwe schouder en heup. Nu is de andere knie aan de beurt. Tot aan 15 maart heb ik vrij genomen om te herstellen", aldus Van Toor.

"Tegenwoordig moet je al snel weer bewegen na zo'n operatie. Misschien gaan mijn vrouw en ik wel naar Spanje, naar Adriaan, lekker in de zon zitten", zegt de clownsartiest.

Afgelopen zondag speelde Van Toor zijn laatste twee grote theatershows in België. Voor een uitverkochte zaal kondigde hij toen aan te stoppen met dit soort grote optredens.

"Kleine dingen blijf ik wel doen hoor. Dingen waar ik tot nu toe nooit tijd voor had. Denk aan winkelopeningen en communies, of naar een kinderfilmpremière met een kleinkind."

Van Toor is nog niet van plan met pensioen te gaan. Van zijn vrouw Coby hoeft dat ook niet. "We zijn 51 jaar getrouwd en ik ben nog steeds knettergek op haar. Je privéleven is toch het belangrijkst, belangrijker dan roem."