De officiële doodsoorzaak van acteur Paul Walker is bekend. Hij is overleden aan de impact van het auto-ongeluk waar hij bij betrokken was, en de daaropvolgende brand.

Dat is de conclusie van de lijkschouwer in Los Angeles na de autopsie, melden verschillende media woensdag.

De acteur, die veertig jaar is geworden, kwam zaterdag te overlijden. Hij zat in de auto van zijn vriend en financieel adviseur Roger Rodas.

De Porsche Carrera GT botste met hoge snelheid tegen een lichtmast, explodeerde en vatte vlam. De impact en het vuur werden Walker en Rodas fataal, blijkt uit de autopsie-rapporten. Er wordt nog door de politie onderzocht hoe het kon dat Rodas de macht over het stuur verloor.

Fast & The Furious

Walker is vooral bekend van de Fast & The Furious-films. Hij zat middenin de opnames van het zevende deel in de reeks. Universal Studios laat woensdag weten dat de productie van Fast & The Furious 7 voor onbepaalde tijd is stopgezet uit respect voor de nabestaanden van Walker.

"Het is onze verantwoordelijkheid om voorlopig te stoppen met het maken van de film. We gaan alle mogelijkheden langs om te kijken hoe we verder kunnen met de filmreeks. Tot die tijd rouwen we om het verlies van onze goede vriend Paul Walker", aldus de studio in een verklaring.