Albert Verlinde zegt geen probleem te hebben met de zoen die zijn man Onno Hoes deelde met een onbekende man. "Het is uiterst onhandig dat dit nu is gebeurd."

De presentator zegt tijdens de uitzending van RTL Boulevard verder te willen met zijn man.

"Ik ben bekend met de situatie en heb er geen problemen mee", aldus de entertainmentdeskundige.

Hoes, die sinds 2010 burgemeester is van Maastricht, werd afgelopen week gefotografeerd in een hotel waar hij zoende met een 24-jarige man. Verlinde en zijn man schreven samen een verklaring die voorgelezen werd tijdens de uitzending.

"Het is buitengewoon onhandig en gezien de functie ongepast, dat Onno, hoewel in zijn vrije tijd en in een emotioneel, onbewaakt moment, zich in het openbaar zo heeft gedragen als vorige week woensdag het geval was."

"Zeker de afgelopen drie jaar met twee vaste woonplekken is het goed onderhouden van de relatie niet eenvoudig geweest", aldus Verlinde.

Reactie

Hoes gaf eerder al een reactie aan Show Laat. "Het is een openbare gelegenheid waar we zaten, dus als ik iets te verbergen had, zou ik het zeker niet doen."

"Maar het is een heel goede vriend van me, met wie ik vaker uitga", reageerde hij. "Ja, ik heb hem een kusje gegeven, maar dat zegt verder niets."

Albert Verlinde en Onno Hoes zijn 22 jaar samen. De twee trouwden in 2001.