Wibi Soerjadi is dan wel een beroemde pianist, maar dat was eigenlijk helemaal niet zijn bedoeling. 

"Ik vind muziek maken leuk. Ik vind optreden leuk. Ik wil muziek delen met mensen. Wat ik niet leuk vind, is het beroemd zijn", zo vertelt hij in gesprek met Nieuwe Revu.

"Mensen zeggen wel eens dat het erbij hoort, maar dat was nooit mijn intentie", aldus Soerjadi. "Roem moet geen doel zijn", vindt hij.

Soerjadi zegt dat hij soms lastig is om mee te werken, maar hij kan ook heel makkelijk zijn. "Ik zeg precies wat ik wil. Ik doe geen concessies, mensen die met mij werken weten welke kant ik op wil." Als hij met een team werkt, dan legt hij de lat voor hen heel hoog.

"Ik ga niet schelden, maar ben wel streng. Ik heb in mijn hoofd precies hoe een stuk moet verlopen en als dat niet lukt, word ik heel vervelend." Het komt soms voor dat de zaal een uitvoering geweldig vindt en dat Wibi er zelf niet zo tevreden mee is. "Dan vind ik dat toch vervelend na afloop. Wat ik zelf voel, vind ik het belangrijkst."

Negatieve reacties

Soerjadi vertelt dat hij niet gevoelig is voor negatieve reacties. "Dat hoort erbij. Maar wat ik vervelend vind, is dat mensen denken dat ik een patser of een macho ben. Ik heb wel dure auto's, maar ik ben meer dan dat. Ik ben vooral een pianist."