Paul Walker heeft enkele jaren geleden een verlovingsring gegeven aan een soldaat en diens verloofde. De acteur deed dit anoniem en de juwelier heeft zijn geheim tot nu toe bewaard.

De Fast & Furious-acteur was tegelijkertijd met de soldaat in de winkel, zo vertelt de winkeleigenaar Irene King aan CBS Los Angeles.

Walker hoorde de man tegen zijn verloofde zeggen dat hij zich een ring die zij heel mooi vond niet kon veroorloven. De acteur fluisterde de winkelmedewerkers daarop in dat ze de ring van 10.000 dollar op zijn rekening mochten zetten.

De medewerkers vertelden het stel dat het een anonieme gift was. Nadat Walker zaterdag bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen, besloot de juwelier het verhaal met de wereld te delen.

Goede doel

Filmstudio Universal heeft besloten een deel van de opbrengsten van de dvd van Fast & Furious 6 te doneren aan Reach Out WorldWide, het goede doel dat in 2010 door Walker werd opgericht.

Walker begon de organisatie na de aardbeving in Haïti. Reach Out WorldWide is een network van professionals die hun expertise kunnen inzetten voor wederopbouw na natuurrampen. Met de donatie aan de organisatie wil Universal volgens een verklaring aan Amerikaanse media "de herinnering aan Paul in leven houden en zijn nalatenschap eren".

De familie van Walker heeft fans verzocht om in plaats van het sturen van bloemen of andere cadeaus geld aan het goede doel te geven.

De dvd van Fast & Furious 6 komt op 10 december uit in de Verenigde Staten.