Penoza-ster Gijs Naber hoeft niet zo nodig bekende Nederlander te zijn.

Dat zegt de acteur zaterdag in De Telegraaf.

 "Wat voor mij de grootste complimenten zijn, is wanneer mensen niet direct doorhebben dat ik het ben. Dat ze vragen: 'Wie speel jij dan in de Heineken ontvoering? Cor van Hout? Ach, ja, verdomd. Loft? Wie was je dan?"

Volgens de acteur en toneelspeler hoeven mensen hem dan ook niet in een spelletjesshow te verwachten. "Ik wil niet de hele tijd op mijn qui-vive hoeven zijn, dit vak geeft al een bepaalde kwetsbaarheid. Dat is ook precies waarom ik niet aan sociale media doe. Iedereen geeft zichzelf maar bloot. Daaraan heb ik geen behoefte. Al voel ik me toch ook wel gevleid als mensen me zien en me waarderen."

Toch ontkomt Naber er niet aan herkend te worden op straat vanwege zijn rol als Storm in de populaire misdaadserie Penoza. "Ik word er werkelijk op aangesproken. 'Je doet het top, Storm!' roepen ze dan. Of: 'Wat ben jij een lul, man. Je zit Carmen in de weg, klootzak."

Tiener

Als tiener had Naber de nodige moeite op school, maar in het toneel kon hij zijn ei kwijt en hij wist dan ook snel dat hij met acteren zijn brood wilde gaan verdienen.

"Ik ben een echte doener, slecht in stilzitten. Het schooltoneel leek me dan ook een goede plek om mijn energie kwijt te raken. Toen ik mijn moeder vertelde dat ik misschien wel toneelspeler wilde worden, dacht mijn moeder meteen: 'Yes! Eindelijk heeft hij een doel!'" 

Zijn vader was aanvankelijk wat afwachtend, maar uiteindelijk kon die zich ook helemaal vinden in de keuze van zijn zoon.

Zijn carrière mag Naber dan aardig op de rit hebben, maar hoe zit het eigenlijk in de liefde? "Binnen de liefde die ik nu in mijn leven heb, voel ik de vrijheid om haar ook vrij te laten. En ze kan dat bij mij ook. Het is allemaal nog heel pril, moet nog een beetje groeien. Ik ben heel blij, het is heel fijn."