Charles Saatchi is er naar eigen zeggen kapot van dat hij en tv-kok Nigella Lawson zijn gescheiden.

"Mijn hart is gebroken dat ik Nigella ben kwijtgeraakt. Ik zou willen dat het afgelopen jaar nooit was gebeurd", zei Saatchi vrijdag in de rechtbank volgens persbureau Reuters.

De twee scheidden in juli na een huwelijk van tien jaar. 

De zakenman was vrijdag in de rechtbank vanwege de rechtszaak tegen twee voormalige assistenten van hem en Lawson.

De assistenten worden beschuldigd van fraude. Zij zouden jarenlang ongeoorloofd creditcards hebben gebruikt. De dames zouden in de vier jaar dat ze voor het koppel werkten meer dan 825 duizend euro hebben uitgegeven.

Verslaving

De twee beweren dat Lawson toestemming had gegeven om de creditcards te gebruiken. Volgens de dames worstelt de tv-kok met een cocaïneverslaving en was het geld een garantie dat zij hun mond daarover zouden houden.

Saatchi, die zijn ex-vrouw eerder ook beschuldigde van drugsgebruik, zei vrijdag niet te weten of Lawson verslaafd is. "Ik heb nooit bewijs gezien dat Nigella drugs gebruikte."

De 53-jarige Lawson en de 70-jarige Saatchi trouwden in 2003. De twee gingen in juni uit elkaar nadat Saatchi Lawson naar de keel had gegrepen na een ruzie in een restaurant.

De tv-kok, die ook een hele reeks kookboeken op haar naam heeft staan, heeft twee kinderen uit haar huwelijk met journalist John Diamond. Hij stierf in 2001.