AMSTERDAM - In een zo goed als uitverkochte Arena gaf het wereldberoemde muziekduo Paul Simon en Art Garfunkel afgelopen woensdagavond voor het eerst in 22 jaar weer een concert in Nederland.

Samen met Simon en Garfunkel was ook het publiek een dagje ouder geworden. Ingetogen zat men te luisteren naar alle oude hits. Dat de Arena daarbij niet echt een sfeerverhogende invloed had, was iets dat ook Paul Simon opviel. Hij zei vanaf het podium dat hij het stadion een rare plek voor muziek vond.

Tijdens het gastoptreden van 'The Everly Brothers', het grote voorbeeld van het duo, leek het er even op dat het publiek een beetje los zou komen, maar dat was slechts van korte duur. Pas bij de toegift kwam er werkelijk sfeer in het stadion. Toch kwam die niet in de buurt van de sfeer tijdens het legendarische Central Park concert.

Ondanks de wat tamme sfeer en het niet al te beste geluid was het een geslaagd concert. Alle bekende nummers kwamen langs en de twee oude rotten wisten deze nog steeds met hun unieke 'sound' te brengen.

Simon en Garfunkel bezegelen met hun 'Old Friends'-tournee hun 50-jarige vriendschap. Een vriendschap die naar eigen zeggen is ontstaan op de lagere school toen zij samen in het toneelstuk 'Alice in Wonderland' speelden.