De lijfarts van Michael Jackson, Conrad Murray, moet per direct stoppen met uitlatingen over de overleden King of Pop. Dat eisen de nabestaanden van Jackson volgens RadarOnline. 

De site heeft de brief van hun advocaat gepubliceerd.

"Uw recente uitspraken in de media over de behandeling en het uiteindelijke overlijden van de heer Jackson tasten de arts-patiënt-vertrouwelijkheid onder de Californische wet aan", staat in het schrijven aan de dokter.

"Uw interviews over het privéleven, gezondheid en recente verhalen over de medische behandeling die u hem naar verluidt als 'vriend' heeft verleend, openbaren precies die informatie die door de vertrouwelijkheid beschermd hoort te worden."

De erven van Michael Jackson dreigen dokter Murray voor de rechter te slepen als hij interviews blijft geven. Ook dreigen ze naar medische tuchtcolleges te stappen, als Murray zich weer probeert in te schrijven als arts.

Interviews

Na zijn vrijlating voor zijn aandeel in de dood van Jackson gaf Murray interviews aan Daily Mail en op de Australische televisie. Hij noemde de superster onder meer een drugsverslaafde. Ook beweerde hij te weten dat Michael Jackson niet de biologische vader is van Prince, Paris en Blanket.

Murray werd in 2009 veroordeeld voor doodslag na het overlijden van Michael Jackson. De lijfarts kreeg vier jaar celstraf, omdat hij de zanger hielp aan het zware narcosemiddel propofol. Een overdosis van dat middel werd Michael Jackson op 50-jarige leeftijd fataal.