Twee zussen in dienst van het steenrijke Britse echtpaar van televisiekok Nigella Lawson en zakenman Charles Saatchi hebben in vier jaar tijd voor circa 825.000 euro ongeoorloofd gebruik gemaakt van credit cards.

Met de creditcards, van een onderneming van Saatchi, hebben ze onder andere gewinkeld, zich met taxi's laten vervoeren en reizen gemaakt. 

Dit berichtten Britse media donderdag na een voorbereidende zitting in een rechtszaak tegen de twee ''persoonlijke assistentes''.

De twee, Francesca en Elisabetta Grillo, hebben over de arbeidsverhouding geklaagd dat ''ze slechter werden behandeld dan Filipijnse slaven''.

De Grillo's hadden geen duidelijke toestemming voor hun exorbitante uitgaven, maar hun werkgeefster Lawson stemde kennelijk stilzwijgend toe. Ze deed dat volgens de zussen omdat deze van origine Italiaanse assistentes hun mond hielden over Lawsons kostbare cocaïneverslaving.

Fraude

De twee bestrijden daarom dat ze fraude pleegden of misbruik van de situatie maakten. Hun winkelwoede kwam pas vorig jaar na vier jaar aan het licht.

Volgens een topman van het getroffen bedrijf van Saatchi, Rahul Gajjar, weigderden de twee na hun ontmaskering de zaak in der minne te schikken. Toen pas is de politie gebeld, aldus Gajjar.