AMSTERDAM - De Nederlandse actrice Hanna Verboom maakt haar Amerikaanse acteerdebuut in de komedie Deuce Bigelow: European Gigelow, waarvan de opnames nu in Amsterdam plaatsvinden. Zij speelt de vrouwelijke hoofdrol als kunstenares op wie hoofdpersonage Deuce verliefd wordt. Dat heeft haar agent donderdag bekendgemaakt.

Verboom is overigens niet de enige Nederlandse acteur die in Deuce Bigelow meespeelt. Ook Jeroen Krabbé en Chantal Janzen vertolken belangrijke rollen in het vervolg op de filmhit uit 1999.

Deuce Bigelow II verhaalt over nieuwe avonturen van de gelijknamige stuntelende prostitué. De Nederlandse filmmaker Jean van de Velde werd eerder gevraagd voor de regie, maar moest bedanken, omdat hij nog met de film Floris bezig is.

De producenten van de film hebben in heel Europa naar de vrouwelijke hoofdrolspeelster gezocht. Zodra ze Hanna zagen, waren ze echter overtuigd'', stelt haar agent. De 21-jarige Verboom begon haar carrière op het witte doek kortgeleden. Ze is vanaf half oktober te zien in haar eerste film, de romantische komedie Snowfever. Hierin speelt ze de vrouw die de promiscue snowboardleraar Daan Schuurmans probeert te verleiden.

De van oorsprong Belgische Verboom bracht haar jeugd door in Afrika. Toen ze in Nederland op de middelbare school zat, speelde Verboom al mee in commercials van CNN en Vodafone. In 2003 won ze de publieksprijs bij de Elite Model Look-modellenwedstrijd. Sinds een maand presenteert ze voor jongerenomroep BNN Top of the Pops.