Hans Ubbink was de teleurstelling door zijn vertrek uit Expeditie Robinson snel te boven dankzij de hereniging met zijn gezin.

Dat vertelt de ontwerper aan De Telegraaf.

"De warmte, de liefde... Ik kon zo goed voelen wat dat met mij deed. Je kent het gevoel van verliefdheid, dat je helemaal van de kaart bent? Nou dat gevoel bedoel ik. Prachtig", vervolgt Ubbink.

De 45-jarige deelnemer aan het programma legt uit dat kandidaten, nadat ze zijn weggestemd, eerst een soort 'cooling down periode' krijgen aangeboden. "Want anders ga je van weinig indrukken in één klap terug naar het hectische leven." 

Toch besloot Ubbink direct naar huis te vliegen, om zo bij de diploma-uitreiking van zijn dochter zijn. "En zo was ik na het weekeinde klaar voor onze modeshow." 

Contact

Na zijn vertrek heeft Ubbink contact gehouden met zijn twee grootste vrienden tijdens het programma: Edith Bosch en Kees Boot. "We spreken elkaar geregeld en we hebben het dan over serieuze zaken. De klik is er nog steeds."

Het programma heeft Ubbink goed gedaan. "Sinds de expeditie geniet ik bewuster van kleine dingen. Al met al is het een van de mooiste ervaringen van mijn leven", aldus de ontwerper. "Ik had het voor geen goud willen missen."