Sylvie Meis is tijdens haar huwelijk met Rafael van der Vaart vreemdgegaan met een KLM-piloot. 

Dat heeft Evert Santegoeds onthuld in Show Laat.

Meis vertelt deze week over de affaire in weekblad Privé en in het Duitse blad Closer waarvan Bild een deel online heeft gezet. 

De affaire zou zich tussen september en december 2010 hebben afgespeeld in de periode waarin Meis herstelde van kanker. De presentatrice voelde zich op dat moment onzeker over haar lichaam, zo vertelt ze tegen Closer

In die periode leerde Meis KLM-piloot Balazs V. kennen. De twee zouden elkaar tijdens verschillende vluchten hebben gesproken. "Het enige dat ik nodig had was een luisteraar en iemand die mijn angsten kon begrijpen", zo vertelt Meis.

Gaandeweg groeiden zij en de piloot steeds dichter naar elkaar toe tot ze uiteindelijk besloten om samen te gaan dineren. Daarna ging het snel. "Van het een kwam het ander", zo vertelt Meis. "Voordat ik het wist waren we in een hotel en was het gebeurd".

Uren gepraat

De affaire tussen Meis en Balazs V. duurde uiteindelijk drie maanden. Op Oudejaarsavond kwam Van der Vaart erachter dat zijn vrouw een affaire had. "We hebben uren met elkaar gepraat en samen gehuild", zo vertelt Meis. Uiteindelijk besloten ze om hun huwelijk een tweede kans te geven.

Op de vraag waarom Meis nu met het verhaal naar buiten komt, antwoordt ze dat ze haar misstap graag wil toelichten en alle speculaties voor wil zijn.