Herman den Blijker wil niet meer te veel eten. "Er zijn periodes in je leven dat je alles naar binnen kunt stouwen, maar ik ben nu 54 en heb daar geen zin meer in." 

Dat zegt de kok tegenover Veronica MagazineHij is net weer begonnen met sporten. "Dan denk je meteen weer beter na over wat je eet", vervolgt Den Blijker.

"Vroeger nam ik in een restaurant nog weleens een entrecote als nagerecht. Ik was toen echt een lampenkappie", bekent hij.

De kok heeft door zijn televisieprogramma's en zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam een druk leven. Dat hij dit vol kan houden, komt onder meer door zijn partner. "Ik zou het niet zo kunnen doen als ik thuis een gezin zou hebben dat steeds zou vragen hoe laat ik thuis ben. Daar zou ik echt helemaal gek van worden."

Zoontje

De kok probeert wel zo vaak mogelijk thuis te zijn voordat zijn zoontje naar bed gaat. "Dat lukt me helaas niet altijd. Als ik dan weleens lang op reis ben voor opnames, kan ik hem opeens heel erg missen." 

"Zeker nu hij mondiger wordt. Hij zei laatst: 'Papa, gaan we naar je huis om te eten?' Haha, hij denkt dat Las Palmas ook ons huis is."