Cabaretier Thomas van Luyn staat na acht jaar opnieuw solo op het podium, zonder zijn collega Mike Boddé. De eerste keer dat dat gebeurde, was omdat Boddé depressief was. "Ik heb het erg laten afweten", geeft Van Luyn toe.

Van Luyn wil in Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit "het gezellig maken met de mensen", vertelt hij in de Volkskrant.

Dat hij acht jaar geleden voor het eerst "solo ging" was min of meer noodgedwongen. Boddé werd toen depressief en ging er even tussenuit. 

Daarvoor was Boddé altijd "de baas" geweest. "We schreven wel samen, maar hij nam altijd het initiatief", vertelt Van Luyn in de krant. Dat hij ineens zelf de kar kon trekken, verbaasde zowel Boddé als Van Luyn zelf. "Mike voelde zich genaaid."

"Hij zei: 'O, je kan het dus wél'. Hij had altijd de kar moeten trekken en nu bleek ineens dat ik de kar ook prima kon trekken, maar het gewoon niet gedaan had. Dat heb ik goedgemaakt toen ik hem uit zijn depressie belde. Hij zat in de naweeën van zijn ziekte en ik haalde hem bij Kopspijkers."

Last

"Ik heb het erg laten afweten. Ik vond het moeilijk en ingewikkeld. Mike wás ook moeilijk. In de laatste tour voordat het misging, had ik last van hem. Ik wist niet dat hij depressief was en hij ook niet."

Van Luyn noemt zich in die periode "enorm egocentrisch". "In de letterlijke zin des woords: met mezelf bezig, mijn eigen programma's, mijn eigen dingen. Ik heb hem niet gesteund en dat heeft hij me kwalijk genomen. In die tijd was ik voor niemand een goed iemand, denk ik."