De rechtszaak tegen Chris Brown wegens een vermeende mishandeling eind vorige maand, is voorlopig uitgesteld.

De advocaten van de r&b-zanger vroegen de rechter in Washington maandag meer tijd om de bewijslast tegen hun cliënt te kunnen bestuderen. Dat meldt TMZ.

Het juridische team van Brown betoogde maandag in een hoorzitting dat het nog geen mogelijkheid heeft gehad om de zaak met hun cliënt te kunnen bespreken aangezien hij momenteel in een rehabilitatiekliniek zit om zich voor zijn problemen met agressie te laten behandelen.

De Kiss Kiss-zanger moet zich nu op 8 januari verantwoorden voor de vermeende mishandeling van een 20-jarige man eind vorige maand in Washington.

De man beweert dat Brown hem dermate hard sloeg dat hij zich moest laten behandelen in een ziekenhuis. De 24-jarige zanger ontkent de aantijgingen.

Mocht Brown schuldig worden bevonden, wacht hem mogelijk een fikse celstraf aangezien hij nog steeds in zijn proeftijd zit wegens de mishandeling van zijn ex-vriendin Rihanna in 2009.

HIj werd vorige week woensdag veroordeeld tot een verplicht verblijf van drie maanden in een kliniek om zich aan zijn agressieve gedrag te laten behandelen.