Anouk is niet te spreken over de klagende reacties van enkele teleurgestelde fans nadat ze in oktober een concert moest afzeggen wegens ziekte.

"Blijf vooral weg. Pleur op", zei ze maandagavond in Pauw en Witteman.

"Ik ben geen bloody robot. Het feit dat ik laat afzeg is alleen maar omdat ik het uiterste eruit haal, omdat ik dacht: ik ga het toch doen. Ziek is ziek."

Anouk heeft ook geen goed woord over voor de hatelijke reacties die ze kreeg na haar kritiek op Zwarte Piet. "Ik vind het gewoon zo laf, ik kan het gewoon niet uitstaan."

De zangeres zegt dat ze wel vaker is bedreigd, ook toen ze een donkere vriend kreeg of ging trouwen met een donkere man. Een aantal bedreigers heeft ze haar adres gegeven, zodat ze het er met hen over kon hebben. "Er is niemand geweest."

"Het is misschien ook niet zo’n slimme zet. Maar ja, wat ga ik doen? Ik kan bij de politie gaan zitten en dat is dan dezelfde politie die vorig jaar Quinsy tegen de grond drukte", zegt de zangeres, doelend op de kunstenaar Quinsy Gario die zich verzet tegen Zwarte Piet. Hij werd hardhandig gearresteerd toen hij tegen Zwarte Piet demonstreerde.